2017. október 28., szombat

MANDALA

Somló Dávid: Mandala
2017. november 13. hétfő, 19h | színházterem | 50 perc

Egyszerre közösségi koreográfia, a nézőt átölelő hang-kompozíció és bensőséges meditáció egy üres színházi térben.
Az előadást a résztevő nézők egy lassan kibontakozó folyamat során együtt teremtik meg, a darab zenéjét mozgatható hangszórókon, különböző útvonalak mentén a térben hordozva.
A ‘Mandala’ arra keresi a választ, hogy miként létezünk és létesítünk kapcsolatot, amikor nem
maradt más csak sétálni és hallgatni.
Az előadás nem-résztvevő nézőként is megtekinthető.
Az előadást moderált beszélgetés zárja.


A darab első, színházi térben játszódó verziója 2016 tavaszán lett bemutatva az oxfordi Audiograft Festival pályázatának nyerteseként. Az ötestés londoni bemutató (The Yard Theatre) mellett a darab előadásra került többek között a szintén londoni We Are Now fesztiválon, a berlini Montag Modus performansz sorozat, illetve a Sao Paolo-i Festival Internacional de Musica Experimental részeként. A darab 2. helyezést ért el az olaszországi Verbániában megrendezésre kerülő II. CROSS International Performance Award- on.

Somló Dávid Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hang alapú performanszokat készít, amelyek mozgó hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Elődásai bemutatásra kerültek szerte Európában és Brazíliában is többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), NOW'16 (UK), Audiograft Festival (UK), Montag Modus (GER) és UH Fesztivál (HU) keretében. Az L1 egyesület rezidens művésze 2017-ben.

Koncepció, Kompozíció: Somló Dávid
Fény: Sándor Dániel


Támogatók: The Yard Theatre, OCM, Arts Council England, Minirig Speakers, L1 Egyesület