2017. október 28., szombat

YOU LOOK LIKE YOU

Yaniv Cohen: You Look Like You
2017. november 18. szombat, 19h | színházterem | 90 perc

A 'You Look Like You' a közönség és az előadó közötti interakciós lehetőségek hatalmas tárházát kutatja. A koncepció éppoly bátor, mint amilyen megidéző maga az akció. Minden alkalommal egy új közönség találkozik egy új előadóval, és ebből egy új világ születik - egy egyedi, megismételhetetlen módon működő organizmus az adott térben és időben.

A nézőket arra invitáljuk, hogy spontán módon utasításokat adjanak, illetve kommentálják a táncosok tevékenységét a színpadon, akik ezekre a visszajelzésekre valós időben reagálnak. Az eredmény egy közös koreográfia, bensőséges és játékos alkotás, melyet a kockázatvállalási, kísérletezési kedv hívott életre, valamint az a vágy, hogy a művészet segítségével kapcsolatot teremtsünk egymással.

Az előadás tere, azok elemei esztétikájukban, funkciójukban és filozófiájukban stabil keretet kínálnak az előre nem látható és kiszámítható tényezőknek, melyek táncos és közönség között alakulnak ki.


A 'You Look Like You' a kommunikációra való egyszerű vágyunkból jött létre, és ilyen módon feltárja és teret enged azoknak a vágyaknak és félelmeknek, melyek a nézőt kerítik hatalmukba egy előadás során. Az összhatás sokkal inkább gondolatébresztő, mint katartikus.

A „bármi megtörténhet” érzése tölti be az interaktív teret, a résztvevők pedig szembesülhetnek a „ha újra megtehetném, mit csinálnék másképp?” alapvető kérdésével.  

Koncepció: Yaniv Cohen
Művészeti tanácsadók: Asher Lev, Amit Gour & Andrea Spreafico
Fény: Martin Flack
Díszlet: Simen Aanerud
Software tervező: Itay Galim
Producer: Y to C – Yaniv Cohen
Koprodukciós partnerek: Hessisches Staatsballett Germany, Carte Blanche Norway, BIT
teatergarasjen Norway, Bærum kulturhus Norway

Támogatók: The Norwegian Art Council & Miphal Ha-pais


https://www.y-to- c.com/