2016. október 23., vasárnap

3050 GRAMM

3050 gramm
Káva Kulturális Műhely – MU közös produkciója
2015. november 16. hétfő, 19h | Káva

Színészek: Bori Viktor, Gyombolai Gábor, Kardos János, Kálócz László, Milák Melinda, Patonay Anita, Romankovics Edit

ARS interaktív konzulens: Romankovics Edit
Zene: Kovács Áron Ádám
Látványtervező: Kiss Gabriella
Író, dramaturg: Róbert Júlia
Produkciós menedzser: Erős Balázs, Takács Gábor

Rendező: Sereglei András

3050 gramm egy csecsemő átlagsúlya. Hogyan változtatja meg egy alig három kilós kis csomag az egész életünket?

A Káva Kulturális Műhely kifejezetten felnőtteknek készült résztvevő színházi előadása arra tesz kísérletet, hogy saját emberségünk fényében vizsgálhassuk azt a krízist, amit a szülővé válás jelensége okoz bennünk.

Krízis, mert az új helyzet rengeteget ad és elvesz. Olyan dráma, melynek csak a következményeit érezhetjük a hétköznapokban. A probléma lényegét ritkán látjuk, csak érezzük és szenvedünk tőle. Átalakulunk az új elvárásoknak megfelelően és közben személyiségünk, párkapcsolatunk, szexuális életünk is alakul… és nem mindig jó irányba.
Az előadás nem kíván tanácsot vagy iránymutatást adni, nem akarja megmondani, hogyan lehet mindezt harmonikusan csinálni, csupán annyit szeretne, hogy egy olyan helyzetről gondolkozhassunk közösen, ami sokunkat érint és megérint.


Külön köszönet: gonoszember, Lehelné Gyöngyösi Judit, dr. Tóth Olga
Koprodukciós partnerek: Káva Kulturális Műhely – MU Színház Közhasznú Nonprofit Kft.
Az előadás létrehozását támogatta: NKA


A Káva Kulturális Műhely magas szakmai színvonalon, elismerten működő, hazai és nemzetközi programokat bonyolító színházi és drámapedagógiai műhely. Fő tevékenységük színházi nevelési (Theatre in Education – TIE) előadások készítése és rendszeres megvalósítása általános és középiskolai csoportoknak. Az ország különböző pontjain sok esetben hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok csoportjaival dolgoznak, de kísérleti előadásokat felnőttek számára is létrehoznak. Az általuk alkalmazott módszeregyüttes A Résztvevő Színháza (ARS) kifejezéssel írható le. Munkájukra társadalmi beavatkozások sorozataként tekintenek.