2016. október 23., vasárnap

EZÜSTLAKODALOM

MU Színház produkciója
2016. november 21. hétfő, 19.00 | színházterem | 50 perc

A MU Színház hatvan év feletti civilek által létrehozott közösségi színházi előadása a kultúra témájából kiindulva az emberi kapcsolatok, az együttélés és a házasság témáit járja körül. Kerettörténetét egy ezüstlakodalom adja, ahol összegyűlnek a házaspárt ünneplő barátok és rokonok, felszínre kerülnek régi sérelmek, az első szerelem története, a párkapcsolatok szövevényes világa.

A MU Színház a kirekesztés témáját középpontba helyező, három civil közösséggel megvalósított Roseto – projektjének folytatásaként indította el 2015. június elsejével MU, a kultúra szigete című programját. A projekt során színházunk nevét is adó, a kultúra bölcsőjeként emlegetett mitológiai földrész kapcsán kutattuk, mit is jelent az a szó, hogy kultúra? Képesek vagyunk-e közösségben, egymással együtt élni?
A válaszadásban előző programunk szépkorú XI. kerületi lakosaiból álló csoportjához ezúttal három vidéki település − Inárcs, Celldömölk és Tiszalúc − 60 év feletti lakosai is csatlakoztak. A budapesti csoport résztvevői munkájuk eredményét Ezüstlakodalom címen közösségi színházi előadás formájában mutatják be az érdeklődőknek.
Az Ezüstlakodalom mozaikos jelenetekből, monológokból és táncbetétekből állította össze Sereglei András rendező, a KÁVA Kulturális Műhely színész-drámatanára. A produkció szövegkönyvét Róbert Júlia dramaturg a résztvevők írásaiból és a foglalkozásokon létrejött improvizációk felhasználásával írta. Az előadás egy pontján a nézők lehetőséget kapnak, hogy az ő gondolataik és tapasztalataik is az előadás részévé váljanak.

Rendező, foglalkozásvezető: Sereglei András
Dramaturg: Róbert Júlia
Rendezőasszisztens: Somorjai Márton
Produkciós vezető: Erős Balázs
Produkciós asszisztens: Sztripszky Hanna

Résztvevő-alkotók: Fullár Gyula, Gárdos Mari, Horváth László, Horváth Lászlóné, Jenes Eszter, Kabai Erzsébet, Kaposvári Mari, Kiss Károly, Kovács Zoltánné, Ladányi Zsóka, Radvánszki Katalin, Still Tamásné, Terék Kati, Vaszilievits-S. Györgyné, Velancsics Gabriella

Támogatók: EGT és Norvég Civil Támogatási Alap /www.norvegcivilalap.hu/, EEA Grants, Norway Grants, Ökotárs Alapítvány, Autonómia Alapítvány, DemNet, Kárpátok Alapítvány