2016. október 23., vasárnap

CMMN SNS PRJCT

Molnár Csaba: CMMN SNS PRJCT
A MU Színház és a SÍN közös produkciója
BEMUTATÓ
2016. november 26. szombat, 19.00 | színházterem | 70 perc

2015 novemberében a MU Színház és a SÍN Kulturális Központ közös szervezésében létrejött az első OPEN Fesztivál, ami egy hiánypótló, egyedi programokat felsorakoztató nemzetközi közösségi színházi fesztivál. A tavalyi előadások között szerepelt Martin Schick (CH) és Laura Kalauz (DK) által jegyzett CMMN SNS PRJCT (Common Sense Project) című színházi darab, ami társadalmi, gazdasági és szociális kérdésekkel egyaránt foglalkozik. Ezt az előadást már több mint 90 alkalommal játszották világszerte 7 különböző nyelven, számos akadémiai munka és konferencia tárgyául is szolgált, aktualitásából azonban cseppet sem vesztett.

A CMMN SNS PRJCT során a nézők betekintést nyerhetnek egy rendhagyó aukcióba, egy játék során megnövelhetik pénztárcájuk tartalmát, új ismereteket szerezhetnek társadalmunk felépítéséről, a darab végén pedig a nézők közösen ítélik meg, hogy a játékokból fennmaradt összegnek mi legyen a sorsa. Ez a jelképes összeg tavaly a Heti Betevőhöz került. Azonban e fontos döntés mellett a produkció legizgalmasabb pontja vitathatatlanul az, mikor az aukció során kalapács alá kerül maga az előadás is. A tavalyi licit nyertese Molnár Csaba volt, aki előadóként és alkotóként is közel áll a MU Színházhoz és a SÍN Kulturális Központhoz, ezért a Fesztivál szervezői felvállalták, hogy az ő rendezésben létrehozzák az előadás magyar adaptációját.


A rendező-koreográfus Raubinek Lilit és Szász Dánielt kérte fel az itthoni bemutató elkészítésére. Ez a páros adja elő – első ízben magyarul - a CMMN SNS PRJCT-et, mely méltó és stílusos lezárása a második OPEN Fesztiválnak.

Koncepció: Martin Schick / Laura Kalauz
Rendező: Molnár Csaba
Előadók: Raubinek Lili és Szász Dániel
A magyar szöveget fordította: Molnár Alexa
Produkciós vezető: Vámos Janka és Erős Balázs

A budapesti előadás létrejöttének támogatója: Open Latitudes 3 – Az Európai Unió Kultúra Programja, NKA, MU Színház, SÍN Kulturális Központ